Elkészítés: A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni). Főzés előtt a vizet öntsük le a csicseriborsóról.
A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd az olajon süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a római köményt, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát, a feldarabolt sárgarépát és a csicseriborsót. Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a szódabikarbónát, majd főzzük puhára a zöldségeket (a szódabikarbónától előbb megpuhul a borsó).
Amikor már megpuhult a borsó és a sárgarépa, akkor szűrőkanállal szedjük ki a felét a levesből, és tegyük félre.
Ezután a maradék zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele vissza az előzőleg kiszedett borsót, sárgarépát, és forraljuk fel újra.
A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután nyomjuk bele a citromlevet, majd főzzük még pár percig.
Tálaláskor szedjük tányérokba a levest, majd a tetejét szórjuk meg a pirosra sütött baconnel és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.