Elkészítés: A hagymát apróra kockázom, a csiperkét felszeletelem. A zsemlét vízbe áztatom, majd kinyomkodom.
Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a csiperkét, a fűszereket, és néhány perc alatt megpirítom. A kinyomkodott zsemlét a pirított gombával, a szarvasgombás olívaolajjal és a tojással keverőtálba kanalazom. Botmixerrel pürésítem.
Egy pástétom- vagy felfújtformát sütőpapírral bélelek. Ebbe kanalazom a pástétomot, 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm. Ez a mennyiség nagyjából 1 l űrtartalmú formában sül tökéletesre. Mikor elkészült, néhány percet a formában hagyom.
Közben a vajon aranyszínűre pirítom a morzsát. Egy kevéssel meghintem a még meleg pástétom alját, majd tálra fordítom, és a tetejét, oldalát is meghintem a morzsával.
Langyosan, hidegen tálalom. Salátával vagy csemege uborkával is remek, könnyű előétel, vacsorafogás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.