Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük sóval. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, aztán meghámozzuk, és felszeleteljük. A bazsalikomot leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, néhány kivételével finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: Kibélelünk a szalonnaszeletekkel és a hagyma felével egy mélyebb tűzálló tálat, belefektetjük a csirkecombokat, majd betakarjuk a maradék hagymával és a paradicsommal. Meghintjük durvára őrölt borssal, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal és a borral, aztán lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra). Kivesszük a léből a szalonnaszeleteket, csinos sütőedénybe helyezzük, tetejükre fektetjük a csirkecombokat, és a sütőben további 15-20 percig, aranybarnára sütjük. Közben a hús levét a paradicsommal és a hagymával együtt lábaskába öntjük (a babérlevelet kidobjuk), hozzákeverjük a paradicsompürét, a vágott bazsalikomot, és erős tűzön, fedő nélkül mártássűrűségűre beforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, bevonjuk vele a húst, és a félretett bazsalikommal díszítve tálaljuk. Legfinomabb olasz széles metélttel, de burgonyapüré vagy krokett is jól illik hozzá.
meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.