Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, enyhén besózzuk. Az uborkát „csíkosan” meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a kaprot leöblítjük, néhány szakállkát félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt finomra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét, majd hozzáadjuk az uborkát, az áttört fokhagymát, egy kevés sót, és fedő alatt 8-10 percig, majdnem puhára pároljuk. Eldolgozzuk a tejfölben a rizslisztet, az uborkához adjuk, éppen csak összeforraljuk, végül belekeverjük a maradék kaprot. Citromlével ízesítjük, és fedő alatt melegen tartjuk. A tojást kissé felverjük, a szezámmagot összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket szárazra törölgetjük, megszórjuk liszttel, majd a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, aztán papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, és tálra rendezzük. A paprikát apróra felkockázzuk, és a félretett kaporral együtt az uborkamártás tetejére szórjuk, amelyet külön tálban kínálunk. További köretként sós vízben főtt, petrezselymes krumpli illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.