Elkészítés: A kicsontozott csirkemellcsontot a karikára vágott zöldségekkel és a vöröshagymával, a fokhagymával, az egész borssal felteszem 3 liter vízbe főni. Inkább közepes lángon, hogy ne lobogjon, de azért forrjon. Kb. 45 percig főzöm így.
Közben ledarálom a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel. Hozzákeverek sót, törött borsot és a tojásokat. Most teszem bele a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Jól összedolgozom, ha kell, zsemlemorzsával szilárdítom. Nedves kézzel apró golyókat formázok és félrerakom.
Az elkészült zöldséges alaplét rendesen átszűröm, a zöldséget félreteszem. A csontnak a kutya szokott örülni... :)
Az alaplét újra felforralom, mikor lobog, kisebbre veszem a lángot, és kanállal beleteszem a gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot. Puhulásig főzöm.
Tálaláskor a tányérba teszem a főtt zöldséget, rámerem a levest, és metélőhagymával díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.