A házi majonéz elkészítéséhez a tojást felütjük egy magas falú keverőtálba és hozzáadjuk a mustárt. Botmixer segítségével összedolgozzuk és hozzácsorgatjuk az olajakat, ameddig teljesen fel nem veszi az összeset. Friss citrom levével és sóval ízesítjük a sűrű majonézt.
A burgonyasaláta elkészítéséhez a burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni.
A lila hagymát megpucoljuk, gyaluval szép vékonyra felkarikázzuk, majd sózzuk és a balzsamecettel, illetve a barna cukorral összekeverjük.
Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
Egy kis lábosban körülbelül másfél liter vizet felteszünk főni egy kis sóval. A tojások alsó oldalát egy vastagabb tűvel óvatosan kiszúrjuk, majd a forrásban lévő vízben 8 percig főzzük.
Ezután jegeljük, vagy hideg vizet folyatunk a tojásokra, és ha kihűlt megpucoljuk, majd elfelezzük őket.
A megfőtt krumplit leszűrjük és még forrón megpucoljuk egy villa és egy kis kés segítségével. Forrón felkarikázzuk, keverőtálba tesszük, majd megborsozzuk.
Gyorsan hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a mustárt és 10 db félbe vágott főtt tojást, majd egy lapátkanállal összekeverjük a hagymák kétharmadával. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni teljesen.
Tálaláskor a maradék felezett tojással, az újhagymával és az ecetes lilahagymával dekoráljuk a majonézes krumplisalátát.
Nézd meg videón, hogyan készül a majonézes burgonyasaláta:
Megjegyzés
A majonézes burgonyát a főtt tojás teszi teljessé és igazán különlegessé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.