Mossuk a rizst addig, amíg tiszta nem marad a víz. Ezután tegyük lábosba, öntsünk rá annyi enyhén sós vizet, hogy ellepje, és kis lángon főzzük 30 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk duzzadni a rizst 10 percig.
Tisztítsuk meg a salátát, vágjuk négyfelé, csíkozzuk fel, többször is alaposan mossuk meg meleg vízben, majd szárítsuk meg. Hámozzuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apróra mindkettőt.
6 olajbogyót szintén daraboljunk apróra. Csöpögtessük le a mozzarelláról a levet, és vágjuk vékony szeletekre. Egy edényben forrósítsuk fel az olajat.
Kis lángon pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a salátát, és forgatva pirítsuk meg a zsiradékban. Fűszerezzük a salátát sóval és oregánóval, keverjük hozzá az apróra vágott olajbogyót, aztán lefedve, kis lángon dinszteljük a hozzávalókat 3 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kevés vajjal kenjünk ki egy tűzálló formát, és tegyük bele a rizst. Egyenletesen osszuk el a rizs tetején a dinsztelt salátát, és tegyük a tetejére a sajtszeleteket. Süssük az ételt 20 percig, hogy aranybarna legyen a teteje. Olajbogyóval díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.