Mossuk a rizst addig, amíg tiszta nem marad a víz. Ezután tegyük lábosba, öntsünk rá annyi enyhén sós vizet, hogy ellepje, és kis lángon főzzük 30 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk duzzadni a rizst 10 percig.
Tisztítsuk meg a salátát, vágjuk négyfelé, csíkozzuk fel, többször is alaposan mossuk meg meleg vízben, majd szárítsuk meg. Hámozzuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apróra mindkettőt.
6 olajbogyót szintén daraboljunk apróra. Csöpögtessük le a mozzarelláról a levet, és vágjuk vékony szeletekre. Egy edényben forrósítsuk fel az olajat.
Kis lángon pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a salátát, és forgatva pirítsuk meg a zsiradékban. Fűszerezzük a salátát sóval és oregánóval, keverjük hozzá az apróra vágott olajbogyót, aztán lefedve, kis lángon dinszteljük a hozzávalókat 3 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kevés vajjal kenjünk ki egy tűzálló formát, és tegyük bele a rizst. Egyenletesen osszuk el a rizs tetején a dinsztelt salátát, és tegyük a tetejére a sajtszeleteket. Süssük az ételt 20 percig, hogy aranybarna legyen a teteje. Olajbogyóval díszítve tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.