Ha olyan süteményt sütünk, aminek a tetejét be kell vonni csokival, íme a legegyszerűbb módszer.
Az elkészült tortát, süteményt vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit lehűlni. A sütő ajtaját csukjuk vissza, hogy tartsa meg a meleget.
Közben az étcsokoládét vagy tortabevonót lereszüljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Egyenletesen rászórjuk a sütemény tetejére, majd visszatesszük a sütőbe 2-3 percre. A csoki ennyi idő alatt szépen megolvad.
Vegyük ki a sütőből, majd késsel könnyedén el tudjuk kenni a sütin a megolvadt csokoládét. Így nem kell gőz fölött olvasztgatni sem.
Megjegyzés
Ennél egyszerűbb megoldás nincs is, vagy tud valaki!?
A receptet Kortelyesi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.