Elkészítés: A tojásokat kettészedjük, s a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot.
A sárgájához adjuk a kristálycukrot, és ezt is habosra verjük. Majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, az olajat, a sütőport, a vanília-aromát, 1 kiskanál fahéjat és egy csipet sót, majd homogénre keverjük. Végül a habot is óvatosan beleforgatjuk.
Én maci alakú szilikonformával dolgoztam, így nem kellett kikenni. De ha tepsivel dolgoztok, akkor alaposan vajazzátok és lisztezzétek ki.
Öntsük bele a piskótamasszát (nekem ez a maci formám kisebb mint, egy átlag tepsi, így maradt még a masszából, ezért lett belőle még 12 mini muffin is).
A csokikat kockázzuk fel, és tegyük a mikróba 350 W-on 3 percre. Adjunk hozzá egy kis kakaóport is, és keverjük el. Majd egy evőeszközzel csurgassuk a piskótára.
Körülbelül 50 percig sül, 10 percet nagy lángon, utána takarékon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.