Elkészítés: A tészta hozzávalóiból klasszikus piskótát sütünk. 30×30 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon 10-13 perc alatt.
A ganache krémhez a tejszínt felforrósítjuk, és felolvasztjuk benne az apróra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, és kihűtjük.
A kávékrémhez a sárgáját a 8 dkg kristálycukorral gőz fölött sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük, és jól kihabosítjuk keverőgép segítségével. Ezután kihűtjük, és a vajjal, valamint a porcukorral jó krémesre keverjük. A fél dl kávét az 5 dkg kristálycukorral felforraljuk, kihűtjük, majd 1 evőkanál liszttel összekeverve újra visszatesszük a tűzhelyre, felfőzzük és kihűtjük. A várakozó krémmel összekeverjük.
A kávésziruphoz a kávét felforraljuk a cukorral.
A kihűlt piskótalapot 3 egyforma, hosszú csíkra vágjuk. Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ráhelyezzük a második lapot, ezt meglocsoljuk kávésziruppal, majd megkenjük a kétféle krémmel. Erre jön a 3. lap, ezt is sziruppal locsoljuk, majd jöhetnek a krémek. Felül kávékrém lesz, amit egy késpengével megcsapkodunk. Az oldalát is bekenjük krémmel, és csokoládéforgáccsal díszítjük. A hűtőbe tesszük dermedni.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.