Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral. Kivajazzuk egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát a formába simítjuk, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a vajat simára keverjük a porcukorral (krémes állagú legyen), evőkanalanként beledolgozzuk a túrót. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a szárról. Két evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit villával összetörjük, és a túrós masszába forgatjuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk, és az alsó lapra kenjük a krém felét. Ráborítjuk a tortalapot, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A torta oldalát gazdagon megszórjuk csokoládéreszelékkel, tetejét cukorral, és a félretett ribizlivel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.