Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral. Kivajazzuk egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát a formába simítjuk, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a vajat simára keverjük a porcukorral (krémes állagú legyen), evőkanalanként beledolgozzuk a túrót. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a szárról. Két evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit villával összetörjük, és a túrós masszába forgatjuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk, és az alsó lapra kenjük a krém felét. Ráborítjuk a tortalapot, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A torta oldalát gazdagon megszórjuk csokoládéreszelékkel, tetejét cukorral, és a félretett ribizlivel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.