A konyhakész gyorsfagyasztott rákokat a csomagolásból kivesszük, hagyjuk lecsepegni, majd papírtörlővel szárazra töröljük.
A sárgarépát, cukkinit,lilahagymát megtísztitjuk, majd valamennyit lereszeljük. / a zsenge cukkinit héjastól/ Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a megmosott, megszárított és apróra vágott rozmaringleveleket. A tojásokat kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk.
A tejszínnel, parmezán sajttal, aprított petrezselyemzölddel jól összekeverjük. Ezt a kevéket hozzáadjuk a reszelt zöldségfélékhez, jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk, majd a közepébe tesszük a sóval, fokhagymával ízesített rákot.
Kisebb lábasban 3-4 újjnyi olajat felforósítunk, majd ebben sütjük ki a batyukat. Egyszerre csak 3-4 db-ot süssünk, mert gyorsan elkészül.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.