Elkészítés: A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ne hagyjunk időt a vajnak, hogy megolvadjon. Fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, de még jobb, ha másnapig.
Akkor 5 mm-re nyújtjuk, és virágforma (de persze lehet bármilyen) kiszúróval kivágjuk, majd sütőpapíros tepsiben világosra sütjük. Vigyázat, hamar megég!
Közben elkészítjük a krémet: a csokit felolvasztjuk vízgőzön a tejszínnel, kihűtjük. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Mixerrel habosra keverjük a három összetevőt, hűtőben alaposan megdermesztjük a krémet.
A csokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, levesszük a tűzről és kevergetve hozzáadjuk a többi felaprított csokit. Ezzel a mázzal megkenjük a virágtallérok felét. Ha a csokoládé túlságosan kihűl, tegyük vissza vízgőz fölé, és melegítsük újra.
A még meg nem kötött csokoládéra szórjunk bármilyen díszítő elemet: cukorgyöngyöt, tésztából kiszúrt mini formákat stb.. Ha a csokoládé megkötött, ragasszuk össze a krémmel a virágtallérjainkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.