Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval kézzel összegyúrjuk, majd egy margarinnal kikent 28 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percet.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 3 kanál cukorral és egy pici sóval, kemény habbá verjük. A sárgákat a dióval, a cukrokkal, a reszelt narancshéjjal és a margarinnal jól összekeverjük, hozzáadjuk végül a keményítőt vagy lisztet, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is. Félretesszük.
A hűtőből kivesszük a tésztát, és 20 percig elősütjük. Még melegen a 450 ml lekvárt beleöntjük, szétkenjük egy kanállal. Erre a lekváros rétegre folyatjuk a diós-habos tölteléket.
Visszatoljuk a sütőbe, visszavesszük a hőmérsékletet 165 C fokra, és további fél órát sütjük.
Hagyjuk kihűlni, leszedjük a karimát róla, és óvatosan felszeleteljük. Töredezik a teteje, de ez természetes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.