Elkészítés: Tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a sót, a tojást, majd az élesztős tejet, és összegyúrjuk. 1,5-2 órát melegen kelesztjük.
Amíg a tészta kel, megcsináljuk a tölteléket. A diót, a cukrot a fahéjat és a szegfűszeget összekeverjük, hozzáadjuk a meggylevet, összeforraljuk, majd belekeverjük a meggyet.
A megkelt tésztát két cipóra osztjuk és kinyújtjuk, megtöltjük töltelékkel, feltekerjük, és kivajazott tepsire tesszük. A tetejüket megkenjük tojással, és fél órára hideg helyre tesszük, majd ismét megkenjük, és előmelegített sütőben közepes fokozaton 30-45 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.