Elkészítés: Tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a sót, a tojást, majd az élesztős tejet, és összegyúrjuk. 1,5-2 órát melegen kelesztjük.
Amíg a tészta kel, megcsináljuk a tölteléket. A diót, a cukrot a fahéjat és a szegfűszeget összekeverjük, hozzáadjuk a meggylevet, összeforraljuk, majd belekeverjük a meggyet.
A megkelt tésztát két cipóra osztjuk és kinyújtjuk, megtöltjük töltelékkel, feltekerjük, és kivajazott tepsire tesszük. A tetejüket megkenjük tojással, és fél órára hideg helyre tesszük, majd ismét megkenjük, és előmelegített sütőben közepes fokozaton 30-45 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.