Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Diós-vaníliakrémes körtetorta recept
recept
Egyszerű

Diós-vaníliakrémes körtetorta

60 perc
8 adag
Költséges
2019. 10. 23.

Elkészítés

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, majd robotgéppel habosra keverjük. Állandó keverés mellett, hozzáadjuk a forró vizet, közben 1-2 percig kevegetjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált dióval, majd hozzáadjuk a cukros-tojáshabhoz. Egy keverőkanállal óvatosan összekeverjük a masszát, hogy a hab ne nagyon törjön. Keverés közben hozzáadjuk az apróra vágott diót, és úgy keverjük tovább.
  3. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Ezt követően behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 percig sütjük a tűpróbáig. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd a rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A vaníliakrémhez a mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. A vaníliás pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a mascarponekrémhez, és simára keverjük.
  5. A vizet forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután hozzáadjuk a krémhez, és alapostan összekeverjük. A Hulalát felverjük, majd szintén hozzákeverjük a krémhez.
  6. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, visszahelyezzük a teljesen kihűlt diós piskótát, majd egyenletesen rákanalazzuk a vaníliakrém felét. Ezután betesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  7. Körtés réteghez a körtét megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, ízlés szerint feldaraboljuk, majd ráfacsarjuk a citromlevet. Ezután bort öntünk rá, és hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahajat. Ezt követően főzzük pár percig, arra figyelve, hogy a körte nehogy teljesen szétfőjön.
  8. Ezután a zselatint simára keverjük pár evőkanál forró lével, majd a körtére csorgatjuk. Óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. Kivesszük a tortaformát a hűtőből, óvatosan ráöntjük a megdermedt vaníliakrémre, és visszatesszük a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen. Ha megdermedt, kivesszük és rásimítjuk a maradék vaníliakrémet, majd újra visszatesszük hűlni.
  9. A csokoládés réteghez a Hulalához hozzáadjuk a vajat, majd forráspontig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon, és éppen csak langyos legyen.
  10. Kivesszük a tortaformát a hűtőből, majd ráhelyezzük a megdermedt tortát egy tortatálra. Ízlés szerint rácsorgatjuk a csokoládé ganachet, és hagyjuk teljesen megdermedni.Tálalás előtt, ízlés szerint felszeleteljük a tortát, süteményes tányérra tesszük, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A torta összeállítása több részletből áll, így többször is időt kell rá szenteni, de olyan finom, hogy minden ráfordított percért kárpótol majd.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű csokitorta
Recept
Mester

Egyszerű csokitorta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Diós linzerkarika
Recept
Bonyolult

Diós linzerkarika

75 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokoládés húsvéti torta
Recept
Mester

Csokoládés húsvéti torta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dobostorta
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Almás-diós torta zabpehelylisztből recept
Recept
Egyszerű

Almás-diós torta zabpehelylisztből

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
ZSANETTE  KOVÁCS szerző profilképe

ZSANETTE KOVÁCS

Diótorta (régi recept)  recept
Recept
Bonyolult

Diótorta (régi recept)

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.