Egy nagy tálba összekeverjük a száraz alapanyagokat, a diót, a zabpehelylisztet, a búzadarát, a sót, a sütőport, a cukrot és a citrom reszelt héját. Az almát lereszeljük. A tál aljára kevés citromlevet teszünk, majd úgy reszeljük bele a levét nem nyomjuk ki és hozzákeverük a fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
A tortaformát vastagon kikenjük a margarinnal, majd egy réteget beleszórunk a lisztes diós keverékből erre ráhalmozunk egy réteg almát, majd újra megszórjuk a lisztes keverékkel. Ezután rátesszük a maradék almát, végül beborítjuk a lisztes keverékkel.
A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel és beleöntjük a formába. Az alját picit megszurkáljuk, hogy oda is lemenjen a tej. A maradék margarint felkockázzuk és a tetejáre szórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.