Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Drezdai stollen recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Drezdai stollen

75 perc
6 adag
Megfizethető
5
2014. 11. 27.

Elkészítés

  1. A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a mandula, a marcipán, a rum és az aszalványok kivételével a hozzávalókból sima tésztát dagasztunk. Meleg helyen lefedve 40 percig kelesztjük.
  2. Ezután a rummal elkevert aszalványok és mandula keverékét a tésztába gyúrjuk. Újabb 40 perces kelesztés jön.
  3. A második kelesztés után a tésztát kicsit kinyújtjuk, és a közepébe helyezzük a rúddá formált marcipánt. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk úgy, hogy legyen egy kis magasított része nagyjából középen. A mellette lévő tésztarészeket kicsit lenyomjuk. Így kapjuk meg a jellegzetes formáját.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A legjobb, ha stollen méretű tepsit használunk. Lefedve hagyjuk kelni még 20 percet.
  5. Előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, még forrón mindenhol megkenjük olvasztott vajjal, és bőven, vastagon megszórjuk porcukorral. Hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés
Nagyon finom és szépséges karácsonyi sütemény a hagyományos karácsonyi ízek kedvelőinek. Gasztroajándéknak is kiváló. Alufóliába jól becsomagolva hűvös helyen 2-3 hétig is eláll. A receptet Christine35 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen
Recept
Mester

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Marcipános-túrós Stollen
Recept
Egyszerű

Marcipános-túrós Stollen

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Stollen – német karácsonyi sütemény
Recept
Mester

Stollen – német karácsonyi sütemény

120 perc
|
20 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Drezdai kalács (Stollen)
Recept
Bonyolult

Drezdai kalács (Stollen)

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Marcipános-túrós Stollen recept
Recept
Egyszerű

Marcipános-túrós Stollen

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Drezdai kalács (Stollen) recept
Recept
Bonyolult

Drezdai kalács (Stollen)

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.