Elkészítés: A tésztához a zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük a tésztát, és egymástól pár centire halmokat nyomunk belőle. A sütőt 220 fokra melegítjük, vízzel telt tálkát teszünk bele, hogy gőz képződjön, visszavesszük a hőt 180 fokra, és a fánkokat kb. 20 perc alatt megsütjük. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta.
Ha kihűlt, kettévágjuk a fánkpuffancsokat.
A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. 2,5 dl tejbe beletesszük a margarin felét és a pudingot, és sűrűre főzzük. Ugyanígy készítjük el a csokoládés pudingot is. Teljesen kihűtjük mindkettőt.
A kihűlt krémeket habzsákba tesszük, és felváltva megtöltjük velük a fánkokat. A tortabevonó csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.