Elkészítés: Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót. Egy másik kis edényben kézmeleg vízbe szórjuk az élesztőt, és jól elkeverjük. A lisztes keverékhez öntjük, és a tetejére szórunk kevés lisztet – hagyjuk állni kb. 15 percig, amíg az élesztő felfut.
Ezalatt egy mérőedényben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és facsart levét, az olívaolajat és a narancsvirágvizet (összesen kb. 3,5 dl folyadékot kell kapnunk – ha szükséges, pótoljuk némi vízzel). A tojásos keveréket az élesztős-lisztes elegyhez öntjük, jól elkeverjük: könnyű, de nem túl ragadós keveréket kell kapnunk. (Ha szükséges, ezen a pontos dolgozhatunk még hozzá kevés lisztet vagy vizet.) Majd a tésztát egy megtisztított, lisztezett felületre öntjük, és kb. 10 percig gyúrjuk, amíg szép, ruganyos kenyértésztát kapunk.
Kiolajozunk egy sütőtálcát. A tésztát 2 vagy 4 egyenlő részre osztjuk, sütőtálcára helyezzük, és tiszta textillel letakarva meleg helyen pihentetjük kb. 1 órát, amíg kb. duplájukra kelnek a tészták.
Miután megkelt a tészta, egyenként kinyújtjuk lisztezett felületen levél formára, késsel erezetet vágunk bele: egy hosszanti lyukat, majd erre a lyukra több lyukat átlósan – mintha csak egy levél fonákját szeretnénk megrajzolni. Óvatosan áthelyezzük a tésztákat a tepsire, majd szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni további 30 percet.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a levél formájú tésztákat megkenjük kevés olívaolajjal, és 15-20 perc szép barnára sütjük, amíg a külseje már ropogós lesz. A sütőrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.