A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit. Az őszibarackot leszűrjük, a levét egy kis edényben felfogjuk. A 12 db barack tetejét levágjuk, és félretesszük, a maradék barackokat pedig apró kockákra vágjuk.
A tésztát elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleszitáljuk egy keverőtálba, és a barack kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel simává keverjük a tésztát, majd hozzákeverjük a felkockázott barackot is. Elfelezzük a tésztát, és hat halmot formázunk a tepsibe, egymástól egyenlő távolságban, majd az előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15-20 percre.
A krémhez a tejszínt egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és az őszibarackbefőtt levét, majd a robotgép legfelső fokozatán kikeverjük. A túrót áttörjük egy villával és hozzákeverjük a krémhez.
A krémet elosztjuk a tésztakorongokon, és mindegyikre ráfordítunk 1-1 fél barackot. Ha a tészta első hat korongjával készen vagyunk, jöhet a másik fele ugyanígy!
Megjegyzés
Egyszerű, de nagyszerű sütemény, különösen vendéglátáskor! :) Az én családomnak kiváló délutáni nassolni valónak bizonyult.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.