Elkészítés: A lisztet, a sót, a fűszerkeveréket és a cukrot egy nagyobb tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tejjel felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a simára kevert tojást, a ribizlit, a gyümölcshéjat, a mazsolát, és 7-8 perc alatt simára dagasztjuk. Kivajazott tálba tesszük, és 2 órát pihentetjük.
Ha duplájára nőtt, átgyúrjuk, és 12 zsemlét formázunk belőle. A kivajazott tepsiben 30 percet pihentetjük.
A sütőt 180 fokra állítjuk, és 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük a zsemléket.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat: a tejet és a porcukrot összeforraljuk, míg kicsit besűrűsödik. A még forró zsemléket ezzel kenjük meg. Langyosan tálaljuk gyümölccsel, lekvárral vagy tejszínhabbal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.