Elkészítés: Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.
Egy edényben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. 1-2 perc után adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább. Végül öntsük fel a csirkealaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.
Tálaláskor kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret. Én csak magában tálaltam, de úgy is nagyon finom volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.