Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit.
A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a felvert tojáshoz, majd belekeverjük a lereszelt almát is (előtte még érdemes kinyomkodni a levét). Ha túl lágy lenne az almás tészta, hozzáadunk még egy kis lisztet.
Egy mélyebb serpenyőben egy ujjnyi olajat felforrósítunk és két kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. A fánkokat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük és meghintjük fahéjas porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.