A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, jól összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon a fánkok mindkét oldalát szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A túrófánkot porcukorral meghintve vagy sárgabarack lekvárral kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A TÚRÓFÁNK
Megjegyzés
Nemcsak a farsangi időszakra ajánljuk ezt a finom és egyszerű túrófánk receptet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.