A tepsit a sütőbe helyezük, és 210 fokra előmelegítjük.
Eközben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a Cayenne-borsot és a mustárport.
A vajat felolvasztjuk és a lisztes, száraz keverékhez adjuk.
Ezután a sajt 2/3-át (10 dkg) apróra reszeljük, és hozzáadjuk a keverékhez.
Hozzáöntjük a tejet, és gyors mozdulatokkal egyenletesre keverjük a tésztát.
A kész tésztát gömbbé gyúrjuk, és a liszttel kiszórt munkalapra helyezzük.
A tésztát 2,5 centiméter vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatótval kiszaggatjuk.
A kész korongok tetejét tejjel vékonyan bekenjük, és rászórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajtot.
Kivesszük a felhevített tepsit, majd egymástól kellő távolságra ráhelyezzük a 6 korongot. A pogácsák 12-14 perc után aranybarnára sülve, azonnal tálalhatók.
Megjegyzés
Mindig is szerettem pogácsákat készíteni, az utóbbi időben ezzel a cheddaros Zsomac pogácsával arattam a legnagyobb sikert :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.