Langyos tejben feloldjuk a cukrot, felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a futtatott élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
Dagasztás után a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk.
Hosszabbik oldalánál feltekerjük, mint egy csigát, és szimpla hajtást végzünk rajta. Az így kapott tésztát megint kinyújtjuk.
Lekenjük a tojások sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük.
Újrakelesztjük, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Pihe-puha pogácsák, családi összefogás eredménye:-) Tipp: bármivel fűszerezhető, lehet triplasajtos is, feltekerés előtt kis olvasztott vajjal is meg lehet kenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.