Egy kevés tejbe cukrot teszünk, hozzáadjuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és lisztet, az olajat és a sót, majd összegyúrjuk. (Nem kell keleszteni a tésztát!)
A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.
A tetejét megkenjük tojással, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A sütő aljába érdemes betenni egy forró vízzel teli hőálló tálkát (pl. fém konzervdoboz), mert a gőz nagyon jót tesz a kelt tésztáknak. A receptet és a fotót HossoAni küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.