A csirkepörkölthöz a csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát.
Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkehúst, sózzuk, pár percig pirítjuk (óvatosan, le ne égjen).
Felöntjük kb. 2 dl vízzel, és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.
Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek, elég vizes marad, néha a csirke előbb megpuhul, mint hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén kivettem a húst, és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. Így nagyon finom sűrű szaftja lett a pörköltnek!
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.