Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és 1 csipet sót. Forraljuk fel a tejet a porcukorral és a mézzel. Vegyük le a tűzről, majd folytonos kevergetés mellett adjuk hozzá a kissé felvert tojást.
Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre. Adjuk hozzá a felaprított étcsokoládét, majd kis adagokban a gyömbéres-lisztes keveréket. Gyors mozdulatokkal forgassuk össze. Simítsuk a masszát 6 db kivajazott, apró piteformába.
A körtéket vágjuk félbe, magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre, majd rendezzük el a tortácskák tetején. Hintsük meg mindet 1-1 ek cukorral, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20–25 percre, hogy a cukor karamellizálódjon. Akkor jó, ha a tészta kissé elválik a forma oldalától, de a közepe kissé lágy marad. Tortarácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.