A mézes krémes kevert tésztájához egy nagy mikrózható tálba tesszük a margarint, a tejet, a cukrot, a mézet, és mikróban meglangyosítjuk, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, géppel keverjük tovább, végül apránként hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
A piskótánál egy kicsit sűrűbb tésztát kapunk, amit zsírpapírral bélelt, nagy, lapos tepsibe simítunk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában és keresztben is kettévágjuk, így 4 hosszú lapot kapunk.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, felforraljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval (a margarinon kívül). Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és géppel kihabosítjuk.
Összeállítjuk a süteményt: a legalsó lapot baracklekvárral megkenjük, majd erre kerül a két krémmel megkent lap, majd befedjük a negyedik tésztalappal, végül a tetejére kevés tejszínnel összemelegített tejbevonó csokoládét kenünk. Dermedés után szeletelhető.
Megjegyzés
Nem kell nyújtani, darabonként sütni a lapokat, egyszerű, gyors, el sem lehet rontani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.