Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztához egy lábasban összekeverjük a porcukrot, a tojásokat, a mézet, a margarint, a tejet és a sót, majd takarék lángon forrásig hevítjük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. (Amíg meleg a tészta, könnyebb vele dolgozni, de ha kihűlt, akkor sem ragad.
Mind a 4 darabból lisztezett deszkán lapokat nyújtunk, majd a tepsi hátoldalát megkenjük zsiradékkal, és azon 5 perc alatt kisütjük a tésztalapokat.
Még forrón átcsúsztatjuk rácsra vagy deszkára a lapokat, mert ha a tepsin hűl ki, akkor leszedéskor könnyen törhet. Ha egy széles pengéjű késsel alányúlunk, nagyon könnyű leszedni a tepsi hátuljáról, és hajlik, nem törik. Mire kihűl, persze, merev tésztalap lesz belőle, de addigra már úgyis csak rétegeznünk kell a krémmel és a lekvárral.
A krémhez 7 dl tejben sűrűre főzzük a búzadarát, és félretesszük kihűlni.
Közben elkészítjük a krém másik felét: a margarint konyhai robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, belenyomjuk a citrom levét a keverékbe. Ha kész, a krémet összekeverjük a korábban elkészített sűrű tejbegrízzel.
Összeállítjuk a süteményt: egy peremes tepsibe sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzük az első kisült tésztalapot, majd rákenjük a krém felét. Erre rakjuk a második lapot, amelyre jó vastagon baracklekvár kerül, majd jöhet a harmadik lap, amire megint krém kerül, majd a negyedik lap.
Elkészítjük a csokoládémázat: a porcukrot, a kakaót és a vizet 1-2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az olajat és a margarint. Kicsit hűtjük még, majd amint elkezd sűrűsödni, szépen a tésztára kenjük. (Készíthetünk rögtön dupla adagot is, el fog férni a tészta tetején.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.