A kókuszos mézes krémes elkészítéséhez egy tálba tesszük a puha vajat és a porcukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet, a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és összegyúrjuk. A tésztából 4 gombócot formálunk, és folpackkal letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez 1 dl tejet simára keverünk a pudingporral. A maradék tejet felforraljuk a vaníliamagokkal, hozzáadjuk a pudingos tejet és a kókuszt, majd állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt kókuszkrémmel.
A tésztagombócokat kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsi (20x32 cm) hátán egyenként, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Összeállítás: egy lapot meglocsolunk rummal, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot és megkenjük baracklekvárral. Erre ismét tésztalapot borítunk, meglocsoljuk rummal, rákenjük a maradék krémet és beborítjuk az utolsó lappal.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaót a porcukorral, a vízzel és az étolajjal, majd a süti tetejére csorgatjuk.
Megjegyzés
A karácsony egyik jellegzetes sütije a mézes krémes. A hagyományos darás krémtől eltérően, most kókusszal készítettem. Kicsit macerás a lapok egyenkénti sütése, de a tésztája nagyon jól kezelhető és nyújtható, így hamar lehet vele végezni. A lapok is gyorsan megsülnek, a krém pedig egyszerűen csodás ízű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.