Elkészítése: A mazsolát 10 percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. Közben a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel, hagyjuk párolódni. Időközben hozzáadjuk a leszűrt mazsolát és a fűszereket, és addig főzzük, ameddig a lé elpárolódik.
A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 10-15 centi átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd felaprított főtt tojást teszünk. Félbehajtjuk a tésztát, és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát.
Forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.