Az eper 3/4 részét tísztítás után turmixolva pűrésítjük, hozzáadjuk a narancslevet, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve felforraljuk.
Az étkezési keményítőt egy merőkanálnyi forró gyü,ölcslével kikeverjük, majd belevegyítjük a krémünkbe, és csomómentere keverjük. Közepes hőfokon sűrítjük kb. 10-15 percig, lehűtjük, hűtőben tároljuk felhasználásig.
A habot tálalás előtt készítjük el: a tojásfehérjéket csipet sóval és az apránként beleszórt cukorral sima és fényes habbá verjük. A vaníliás cukorral ízesített forró tejbe galuskákat szaggatunk, 4-6 percig állni hagyjuk, majd megfordítjuk. Habszedő kanállal 1-2 perc után kiszedjük, lecsöpögtetjük.
Mélytányérban tálaljuk a hideg levest, beletesszük a félretett darabolt epret. Végül ráültetjük a habgaluskákat, megszórjuk az aprított pisztáciával, díszítjük a mentával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.