Az epret megpucoljuk, megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni. Az olajon megpirítunk a cukrot, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, egy kevés citromlevet és a citrom felének lereszelt héját. Folyamatos keverés mellett kb. 15 percig főzzük, amíg a kiengedett leve felforr.
A levesből kivesszük a szegfűszeget, és egy botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni, majd további 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Tejszínnel vagy tejszínhabbal meglocsolva fogyasztjuk.
Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendő az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá cukrot és fűszereket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.