Az epret kicsumázzuk, megmossuk, 2 nagyobb szemet félretesszük, a maradék eper felét félbevágjuk, a többit pedig egy botmixerrel leturmixoljuk. A félbevágott epreket behűtjük.
A pépesített eperhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a gyömbért. Hozzáöntjük a tejszínt és a bort, majd összekeverjük. Pár órára a hűtőbe tesszük.
Amikor már kellőképpen lehűlt a leves és az eper is, tálaljuk. Egy tányérra szedünk a friss eperből, erre öntjük a levest. A tetejére egy kevés tejfölt kanalazunk, végül friss mentával díszítjük.
Megjegyzés
Ez a leves főzés nélkül készül, gyorsan megvagyunk vele, és jól lehűtve kánikulában nagyon kellemes.
Tejföl helyett habtejszínnel is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.