Elkészítés: A töltelékhez a mentalapokat a tejszínbe tesszük, kevergetve felfőzzük, hogy elolvadjanak. Ezután 1 éjszakát hűlni hagyjuk.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat. Belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mandulát, a sütőport, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A masszát belesimítjuk, a sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint vízbe áztatjuk. A mentás-csokis tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a habba dolgozzuk.
A tésztalap köré visszakapcsoljuk a forma oldalát, rásimítjuk a habot, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
Az epret megtisztítjuk, kettévágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. A tortabevonót a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük a cukorral, az eperre locsoljuk, és hideg helyen megdermesztjük. Díszítésként mentalapocskákkal és mentalevelekkel kirakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.