A túrót áttörjük, majd az olvasztott margarinnal, az egész tojással és a tojássárgával összekeverjük. Hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk és kicsumázzuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük.
Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük. Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.