Elkészítés: A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokon világosra sütjük.
A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk, majd porcukorral meghintett tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A zselatint a vízben feloldjuk. A tejszínt keményre verjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint, majd apránként a tejszínhabot. Jó keményre verjük. Betesszük a hűtőbe.
A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval, majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk. Körben egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk, hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.
Hűtőbe tesszük dermedni. Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.