A darapuding elkészítéséhez a vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Alacsony lángon pirítjuk (legalább 15 percig), miközben folyamatosan kevergetjük, hiszen a dara könnyen megéghet.
A cukrot és a vizet együtt felforraljuk. Amikor a víz forr, beletesszük a megtisztított gyümölcsöt és pár percig főzzük, majd forrásban tartjuk.
A gyümölcsös cukorszirupot hozzáöntjük a megpirult búzadarához, megszórjuk vaníliás cukorral és folyamatos kevergetéssel addig főzzük, amíg a daraszemek megfőnek, a masszánk pedig puding állagúvá válik, és elválik az edény falától. Melegen, hidegen is egyaránt fogyasztható.
Tálalhatjuk fagyis kanállal adagolva, de ha kihűlt, gombócokat is formálhatunk belőle. A maradék gyümölccsel díszíthetjük. Amennyiben magvakkal szeretnénk ízesíteni a halavát, akkor azokat a búzadarához adjuk pirítás közben. Kakaós és más íz esetén az ízesítést a végén keverjük a halavához.
Nézzétek meg videón, hogyan készül AZ ERDEI GYÜMÖLCSÖS HALAVa, AZ INDIAI BOLDOGSÁGPUDING:
Megjegyzés
Az Étel Élet. A Te segítségeddel adjuk. Támogasd ételosztó munkánkat adód 2x1%-ával, hogy ilyen finomságokkal segíthessünk naponta 3000 rászorulót országszerte! Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Technikai szám: 0389
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.