Az epres darapudinghoz a tejbe belekeverjük a búzadarát, hozzáadjuk a 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kikevert tojássárgákat, a megmosott mazsolát, a citrom reszelt héjját és az egészet sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, még forrón belekeverjük a vajat és beleforgatjuk az 1 kanál cukorral habbá vert tojásfehérjét.
Hideg vízzel kiöblített tálba öntjük és lehűtjük.
Amikor kihűlt, tányérra borítjuk, leöntjük meleg eperdzsemmel és félbevágott, friss eperrel díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hűtjük.
Megjegyzés
Finom, gyorsan elkészülő nyári desszert, amikor nem akarjuk a sőtőt begyújtani nagyon ideális.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.