Elkészítés: 12 dkg porcukrot, 1/2 csomag vaníliás cukrot 1/2 óráig
keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két
szem finomra tört szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját és 15 dkg
langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2
csomag sütőport és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyan
dolgozható tésztát kapjunk. A tésztát lehetőség szerint pár óráig hideg
helyen pihentetjük. Sütés előtt kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb
pogácsavágóval kiszúrva, erősebben zsírozott tepsibe téve, tetejüket
még 1 tojásfehérjének 8 deka cukorral és kevés citromlével készült
könnyen kenhető mázzal vonjuk be, illetve kenjük meg tollal.
A cukros máz helyett tojássárgáját is használhatunk a bekenésre.
Közepes tűznél jól kisütjük. Sütés után 1-2 napra zárt edénybe tesszük, hogy puhuljon.
igen jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.