Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A csontot megmossuk.
Elkészítés: Felforrósítunk zsiradék nélkül egy nagy lábost. A vágott felével lefelé beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a csontot, kissé ezeket is megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beleszórjuk a borsot, a babérlevelet, a citromhéjat, és kb. 2 órát lassú tűzön főzzük. A habját néha-néha leszedjük. A levesbetéthez simára keverjük a tojást a liszttel, a tejjel, a zöldfűszerekkel és egy csipet sóval, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és a masszából 4 nem túl vastag palacsintát sütünk. Szorosan feltekerjük őket, és hidegre tesszük. A levest átszűrjük, még egyszer felforraljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A répát, a zöldséget, a karalábét külön tálkába szedjük. A palacsintatekercseket ferdén felszeleteljük, 3-4 szeletet a tányérokba teszünk, és rámerjük a levest. Megszórhatjuk vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 240 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.