Elkészítés: 1. Keményre főzzük a tojásokat, felkockázzuk a zöldségeket (az olívabogyót nem muszáj), vékonyra szeleteljük a gombát.
2. Felvágjuk a hagymát, kis olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit kevergetjük, hozzáadjuk a darált húst; közepes lángon addig sütjük, amíg már sehol nem rózsaszín. Leöntjük borral; hagyjuk felforrni a bort.
3. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát és pepperonit. Kicsit hagyjuk közepes lángon rotyogni, időnként megkeverjük.
4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk; ha szükséges, rakunk bele fokhagymasót is (vagy még fokhagymát). Érzéssel lögybölünk bele egy kis Worcestershire szószt. Ha nagyon elpárolgott a leve, felöntjük borral.
5. Hozzáadjuk a gombát és az olívabogyót, kicsit hagyjuk rotyogni (de időnként megkeverjük).
6. Beleszórjuk a fűszereket: mérsékelt mennyiségű kakukkfű, annál kicsit több oregánó és még annál is kicsit több bazsalikom. Megkeverjük. Az ízesítésnél célszerű szem előtt tartani, hogy nem magában fogjuk enni, hanem valami nem túl karakteres ízű körettel, úgyhogy markánsan fűszerezzük.
7. Ha már jó az íze, és elégedettek vagyunk az állagával is, felszeleteljük a keménytojásokat, és beledobáljuk, majd az egészet hagyjuk kihűlni (vagy rögtön megesszük). Liszttel vagy ételsűrítővel lehet sűríteni, ha túl híg, de persze az is megoldás, ha kicsit forraljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.