Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat, majd csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ezután vagdossuk be a tetejét, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk az alma húsát.
A sütőformát vékonyan kenjük ki vajjal, majd helyezzük bele a félbevágott almákat és öntsük alá a bort (vagy ízlés szerint almalevet).
A maradék vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, majd egy ecsettel kenjük le a félbevágott almákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e az almák (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből vegyük ki a készre sült almákat, majd óvatosan emeljük át egy tányérra. Ezután szórjuk meg az összemorzsolt, ropogós kekszmorzsával, majd helyezzünk rá egy-két gombóc vanília fagylaltot és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.