Elkészítés: Készítünk egy fasírtmasszát a darált húsból, a lereszelt hagymából és a tojásból sóval, borssal fűszerezve. Alaposan összedolgozzuk.
Egy olyan lábasban vagy serpenyőben, amit utána be tudunk tenni a sütőbe a vajat egy kis olajjal keverve felolvasztjuk. A fasírtmasszából pici kis golyókat formálunk, és a forró zsiradékba helyezve, közepes lángon minden oldalukat aranybarnára sütjük.
Ezután levesszük a tűzről, öntünk alá 1-1,5 dl vizet. Alufóliával vagy fedővel lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Ezalatt a fasírtok belseje is készre sül. (Közben néha nézzünk rá, nehogy elfogyjon alóla a víz, de sokat se öntsünk alá.)
Ha kész, a fasírtokat kiemeljük az ízes szaftból. A tejfölben elkeverünk 1 evőkanál lisztet, és hozzákeverjük a szafthoz. A gázon egyet rottyantunk rajta, hogy a liszt ki tudja fejtetni a sűrítő hatását. Végül hozzáadjuk a lereszelt trappista sajtot, és elkeverjük benne. Így kapunk egy nagyon finom ízű sajtmártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.