Az új káposztát sós forró vízben forgatva leveleire szedjük, és negyedekre vágjuk.
A darált húst a fűszerekkel a tojással és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott gerslit.
Egy lábas aljába helyezzük a fehérboros káposzta felét, melyre rákarikázunk egy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, és rádobunk két babérlevelet.
A húst a káposztalevelekbe tekerjük, majd a lábasba helyezzük.
Amikor már minden töltött káposzta a lábasban van ráhelyezzük a fehérboros káposzta másik felét, rákarikázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk 2-3 babérlevelet és addig főzzük amíg a hús, a gersli és a káposzta is megpuhul.
A receptet és a fotókat Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.