Elkészítés: A piskótához először kimérjük és átszitáljuk a hozzávalók közül a csokipudingot, a keményítőt és a kakaót, illetve hozzáadunk annyi lisztet, hogy összesen 12 dkg legyen a keverék. Ezután hozzákeverünk egy kevés sütőport (kb. 10 g). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk. Azért, hogy igazán szép, magas piskótát kapjak, hozzá szoktam keverni 1 extra fehérjét. Mikor már kemény a hab, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral szintén keverjük egy kicsit mixerrel. Végül a három edény tartalmát összekeverjük. Ezt már gumikanállal szoktam, hogy a hab ne sérüljön nagyon, és apránként adom a habot és a lisztes keveréket a sárgájához, hogy homogén tésztát kapjak.
Az így összekevert alapot egy csatos, 26 cm-es, kikent, kilisztezett formába tesszük, és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ahhoz, hogy a piskóta szép egyenes legyen, a tortaforma közepéről a széle felé ki szoktam húzni a nyers tésztát, így középen lesz egy kis mélyedés, viszont sütéskor itt jobban feljön a tészta, így a végeredmény egyenes lesz (legalábbis nagyjából :)). A piskóta akkor jó, ha a közepébe szúrt hegyes késre már nem ragad oda semmi.
A meggytöltelékhez egy 720 ml-es meggybefőttet kicsit lecsepegtetünk. 1 csomag tortazselét és 1 evőkanál cukrot összekeverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl meggylevet. Célszerű először csak nagyon kevés folyadékot adagolni, hogy csomómentes legyen a keverék. Ezután hozzáadjuk a meggyet is, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor már forr, hozzáadunk fél dl fekete-erdei cseresznyepálinkát, majd levesszük a tűzről (nehogy elszálljon az alkohol :)). A fekete-erdei cseresznyepálinka nagyon fontos összetevő, anélkül a torta szerintem nem az igazi. Kicsit nehezen beszerezhető, de azért kapható - Schwarzwälder Kirschwasser néven. Ezután a meggytölteléket hűlni hagyjuk.
A habtejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral. Alacsony fokozaton habot verünk belőle, közben apránként hozzákeverjük a habfixálót (de még folyékony állapotban, hogy jól elkeveredjen). Arra figyelni kell, hogy a habot ne verjük túl, amint kicsit elkezd összemenni, azonnal abba kell hagyni a keverést, mert darabkássá, sárgássá válik, és úgy már nem olyan guszta.
Ezután összeállítjuk a tortát. Két részbe vágjuk a piskótát, és belül mindkét lapot alaposan meglocsoljuk fekete-erdei cseresznyepálinkával (összesen kb. fél decivel). Ezután a tortát megtöltjük a meggyszósszal, amire tejszínhabot is kanalazunk, majd az egész tortát bevonjuk habbal. A tetejét még tovább cicomázzuk habbal, meggyel és csokival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.