Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Fekete-erdő torta XIII. recept
recept
Mester

Fekete-erdő torta XIII.

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 11. 20.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához először kimérjük és átszitáljuk a hozzávalók közül a csokipudingot, a keményítőt és a kakaót, illetve hozzáadunk annyi lisztet, hogy összesen 12 dkg legyen a keverék. Ezután hozzákeverünk egy kevés sütőport (kb. 10 g). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk. Azért, hogy igazán szép, magas piskótát kapjak, hozzá szoktam keverni 1 extra fehérjét. Mikor már kemény a hab, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral szintén keverjük egy kicsit mixerrel. Végül a három edény tartalmát összekeverjük. Ezt már gumikanállal szoktam, hogy a hab ne sérüljön nagyon, és apránként adom a habot és a lisztes keveréket a sárgájához, hogy homogén tésztát kapjak.

Az így összekevert alapot egy csatos, 26 cm-es, kikent, kilisztezett formába tesszük, és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ahhoz, hogy a piskóta szép egyenes legyen, a tortaforma közepéről a széle felé ki szoktam húzni a nyers tésztát, így középen lesz egy kis mélyedés, viszont sütéskor itt jobban feljön a tészta, így a végeredmény egyenes lesz (legalábbis nagyjából :)). A piskóta akkor jó, ha a közepébe szúrt hegyes késre már nem ragad oda semmi.

A meggytöltelékhez egy 720 ml-es meggybefőttet kicsit lecsepegtetünk. 1 csomag tortazselét és 1 evőkanál cukrot összekeverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl meggylevet. Célszerű először csak nagyon kevés folyadékot adagolni, hogy csomómentes legyen a keverék. Ezután hozzáadjuk a meggyet is, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor már forr, hozzáadunk fél dl fekete-erdei cseresznyepálinkát, majd levesszük a tűzről (nehogy elszálljon az alkohol :)). A fekete-erdei cseresznyepálinka nagyon fontos összetevő, anélkül a torta szerintem nem az igazi. Kicsit nehezen beszerezhető, de azért kapható - Schwarzwälder Kirschwasser néven. Ezután a meggytölteléket hűlni hagyjuk.

A habtejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral. Alacsony fokozaton habot verünk belőle, közben apránként hozzákeverjük a habfixálót (de még folyékony állapotban, hogy jól elkeveredjen). Arra figyelni kell, hogy a habot ne verjük túl, amint kicsit elkezd összemenni, azonnal abba kell hagyni a keverést, mert darabkássá, sárgássá válik, és úgy már nem olyan guszta.

Ezután összeállítjuk a tortát. Két részbe vágjuk a piskótát, és belül mindkét lapot alaposan meglocsoljuk fekete-erdei cseresznyepálinkával (összesen kb. fél decivel). Ezután a tortát megtöltjük a meggyszósszal, amire tejszínhabot is kanalazunk, majd az egész tortát bevonjuk habbal. A tetejét még tovább cicomázzuk habbal, meggyel és csokival.

Megjegyzés
Jó sütögetést, remélem, ízleni fog! :) A receptet és a fotót Esztusbesztus küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.