Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fekete-erdő torta XIII. recept
recept
Mester

Fekete-erdő torta XIII.

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 11. 20.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához először kimérjük és átszitáljuk a hozzávalók közül a csokipudingot, a keményítőt és a kakaót, illetve hozzáadunk annyi lisztet, hogy összesen 12 dkg legyen a keverék. Ezután hozzákeverünk egy kevés sütőport (kb. 10 g). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk. Azért, hogy igazán szép, magas piskótát kapjak, hozzá szoktam keverni 1 extra fehérjét. Mikor már kemény a hab, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral szintén keverjük egy kicsit mixerrel. Végül a három edény tartalmát összekeverjük. Ezt már gumikanállal szoktam, hogy a hab ne sérüljön nagyon, és apránként adom a habot és a lisztes keveréket a sárgájához, hogy homogén tésztát kapjak.

Az így összekevert alapot egy csatos, 26 cm-es, kikent, kilisztezett formába tesszük, és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ahhoz, hogy a piskóta szép egyenes legyen, a tortaforma közepéről a széle felé ki szoktam húzni a nyers tésztát, így középen lesz egy kis mélyedés, viszont sütéskor itt jobban feljön a tészta, így a végeredmény egyenes lesz (legalábbis nagyjából :)). A piskóta akkor jó, ha a közepébe szúrt hegyes késre már nem ragad oda semmi.

A meggytöltelékhez egy 720 ml-es meggybefőttet kicsit lecsepegtetünk. 1 csomag tortazselét és 1 evőkanál cukrot összekeverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl meggylevet. Célszerű először csak nagyon kevés folyadékot adagolni, hogy csomómentes legyen a keverék. Ezután hozzáadjuk a meggyet is, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor már forr, hozzáadunk fél dl fekete-erdei cseresznyepálinkát, majd levesszük a tűzről (nehogy elszálljon az alkohol :)). A fekete-erdei cseresznyepálinka nagyon fontos összetevő, anélkül a torta szerintem nem az igazi. Kicsit nehezen beszerezhető, de azért kapható - Schwarzwälder Kirschwasser néven. Ezután a meggytölteléket hűlni hagyjuk.

A habtejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral. Alacsony fokozaton habot verünk belőle, közben apránként hozzákeverjük a habfixálót (de még folyékony állapotban, hogy jól elkeveredjen). Arra figyelni kell, hogy a habot ne verjük túl, amint kicsit elkezd összemenni, azonnal abba kell hagyni a keverést, mert darabkássá, sárgássá válik, és úgy már nem olyan guszta.

Ezután összeállítjuk a tortát. Két részbe vágjuk a piskótát, és belül mindkét lapot alaposan meglocsoljuk fekete-erdei cseresznyepálinkával (összesen kb. fél decivel). Ezután a tortát megtöltjük a meggyszósszal, amire tejszínhabot is kanalazunk, majd az egész tortát bevonjuk habbal. A tetejét még tovább cicomázzuk habbal, meggyel és csokival.

Megjegyzés
Jó sütögetést, remélem, ízleni fog! :) A receptet és a fotót Esztusbesztus küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.