Előkészítjük a saláta hozzávalóit: az uborkát feldaraboljuk, majd nagyjából egycentis kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbevágjuk, a feta sajtot felkockázzuk.
Összeállítjuk az öntetet: a citromot félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, fűszerezzük a bazsalikommal és az oregánóval, majd jó alaposan egyneműre keverjük.
Következhet a saláta összeállítása: salátástálba öntjük az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát, az olajbogyót, végül a feta sajtot. Ráöntjük az öntetet, és alaposan összeforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze a sajtot, de az öntetből mindenhova jusson.
Az elkészült salátát fogyasztás előtt letakarva egy óráig hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a finom görögsaláta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.